Enkla och goda kolasnittar med daim som blev knäckiga och goda. Jag gräddar kakorna lite extra eftersom sega kakor inte är min favorit men det är ju en smaksak det. Receptet hittade jag hos Köket.se!
INGREDIENSER
- 200 g mjukt smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk sirap
- 2 tsk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 110 g daim
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap fluffigt och mjukt. Blanda i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker, arbeta med handen till en deg. Hacka daim och blanda i.
- Dela degen i 4 bitar (jag rullade bara 2 för jag ville ha stora kakor) och rulla ut till plåtlånga längder. Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter (jag gräddade mina längre) tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
- Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda sneda kakor.