Pasta Carbonara med salami

salamicarbonara1

choritzocarbonara choritzocarbonara2

Det här måste vara den snabbaste middagen tror jag, allt fixas medan pastan kokar! Det var skåprensning idag så därför blev det en salamikorv (istället för bacon) som åkte i pastan och en grädde som gått ut på datum. Trots att det var få ingredienser så blev det gott ändå.

Helgens planer var att åka till fjällen i detta fantastiska väder men det blev sängläge och förkylning istället. Har denna helg druckit enorma mängder av ingefära, citron, honung, svartvinbärssaft och grönt te och chockat kroppen rejält så nu blir det jobb imorgon!

INGREDIENSER

  • pasta för 4 (ca 350g okokt)
  • 150 g salami, jag hade Onsala choritzosalami
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven lagrad ost t.ex lagrad präst eller parmesan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • persilja, basilka eller ngt annat grönt
  • 4 äggulor

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Dela salamin i små bitar och hacka vitlöken.
  3. Fräs vitlök och olja i en stekpanna utan att den tar färg,låt korven fräsa med en kortis.
  4. Tippa i grädden och låt det småputtra.
  5. Slå av pastavattnet men spara en liten skvätt.
  6. Rör ned pastan i stekpannan och låt det koka ihop.
  7. Rör ned ost och persilja, späd med vattnet om det blir för tjockt och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera direkt med en äggula och riven ost på toppen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*