Sallad med melon och rostade kikärtor

kikärtsallad

Den här salladen blev jättegod och den gjorde jag när vi grillade sist och eftersom Frida var hemma så passade den henne för hon äter vegansk mat. Är du inte vegan så hyvla lite parmesan eller Västerbotten på toppen så blir den ändå godare!

Receptet är från Coop och jag följde det nästan, vi grillade också skivor av blomkål till, mumsigt 😉

Passar perfekt till buffén!

INGREDIENSER

  • 400 g kikärtor, kokta på burk
  • 500 g honungsmelon
  • 2 st grillade paprikor, inlagda på burk eller grillade egna
  • 2 nävar blandad sallad
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk oliv eller rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2- 1 msk av din favoritkrydda gärna någon med chili (jag tog en het grillkrydda)

 

Dressing

  • 1 citron, skal + saft
  • 2 msk oliv eller rapsolja
  • 2 tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj kikärtorna, torka de lätt och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över olja+kryddor, blanda runt och rosta i ca 20 minuter.
  4. Blanda ihop dressingen.
  5. Dela melonen och paprikan i bitar.
  6. Lägg salladen på ett fat, lägg sedan på melon, paprika och ringla över dressingen.
  7. Toppa med kikärtorna och grovt hackad/riven basilika.

2 Kommentarer

  1. Låter gott, och ska testas!!! Hur många är receptet tänkt till?

    • Karin Walker

      Åh förlåt för sent svar och du har säkert redan gjort salladen men den räcker till 4-6 portioner, är den på en buffé så räcker det till flera! Nu ska jag skriva dit portionerna på receptet, tack för påminnelse 🙂 / Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*