Det här med fänkål till fisk är en hit tycker jag och har du inte testat det så gör det nu i veckan vetja. Vill du ha en festligare fiskrätt så toppa med räkor och stenbitsrom då blir det hokuspokus en festmiddag. Det är få ingredienser i grytan och såklart passar det att ha i både lök, vitlök och någon grön grönsak men idag blev det bara såhär men jag lovar att det blir syrligt och gott!
I helgen har jag varit i Stockholm på bloggträff och matmässa, hälsat på mina tjejer och min svägerska, härligt att träffa både gamla matvänner och nya. Blev dock påmind om att saker kan svänga snabbt i livet och bli tungt och jobbigt….så ta hand om varandra, tänk positivt och sprid glädje omkring er/ kram Karin
INGREDIENSER
- 500 g lax i kuber
- 1 fänkål
- 1 stor morot
- 1 citron, saft och skal av den
- 1 fiskbuljongtärning
- 4 dl grädde
- 2 dl vatten
- 3-4 msk hackad dill
- salt och nymalen svart och vitpeppar
- 2 msk smör eller olja
- servera med kokt potatis
GÖR SÅ HÄR:
- Koka potatisen.
- Skala moroten, dela fänkålen på längden och ta bort stocken /hårda lilla rotbiten.
- Skiva morot och fänkål tunt för hand, med mandolin eller i matberedare (jag delade skivorna ytterligare men det behövs egentligen inte)
- Smält smöret i en kastrull eller gryta och fräs grönsakerna utan att de får färg.
- Tippa i grädde, citronsaft+cest, vatten och buljongtärning och låt allt småsjuda i 4-5 minuter.
- Smaka av med dill, salt och peppar och lägg i fiskbitarna.
- Låt nu fisken bara sjuda några minuter och servera sedan med kokt potatis!