Vi äter för lite fisk trots att det är jättegott och jag skyller på att vi har älgkött i frysen som ska ätas upp! Det här gick fort att laga och vill man lyxa till det så garnera med räkor, rom och färsk dill. Vill du ha mera grönsaker än purjo i botten så är det ju grymt gott att strimla fänkål och morot och fräsa med det också. Snåla inte med kryddor heller!
INGREDIENSER 4 port
- 4 portionsbitar fisk ca 600 g, t.ex torsk eller lax
- 1 purjolök
- 2 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 1 citron, saften av den
- 2 msk hackad dill
- salt och nymalen vitpeppar
- fiskkrydda t.ex SantaMaria Seafood & fish
- 1 dl lagrad ost gärna parmesan eller västerbottensost
- 3 msk smör
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg.
- Lägg purjon i botten på en ugnsform och lägg den tinade fisken på, krydda fisken.
- Vispa ihop grädde, cremefraiche, citron, dill och rejält med kryddor och slå det över fisken.
- Strö över osten och kör fisken i ugnen i ca 20-25 minuter och servera med potatis av något slag.