Blåbärsmarmelad till goda ostar

blåbärsmarmelad3

 

blåbärsmarmelad2

Jag har i samarbete med Leksands bröd och Smakbox testat deras nya bröd med Camelina och Chiafrön. Spännande att Camelinan har funnits i Sverige för så längesen och nu börjat odlas igen och dessutom är supernyttig. Jag ska köpa oljan också för den testade jag för ett tag sen hos min dotter. Frågar du vilken min favorit är av knäckebröden så vinner den sorten med fänkål och bovete!

Den här marmeladen passar bra till alla typer av ostar men extra bra till vällagrade mögelostar.Ni får äta upp den fort eftersom det inte är jättemycket socker i den och inget konserveringsmedel heller 😉

INGREDIENSER

  • 4 dl blåbär
  • 1 dl syltsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

  1. Blanda ihop allt och låt marmeladen koka i ca 5 minuter.
  2. Marmeladen är klar när den ser lite “simmig ut” och inte är helt rinnig.
  3. Häll upp i en ren burk och tillslut med lock.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*