Bookmakertoast eller”restmacka”

Bookmakertoast

Det här är en perfekt lunchrätt om du har lite kött över från en middag och som inte riktigt räcker till en middag till. Jag älskar mycket riven pepparrot så det drar rejält och såklart en äggula som såsar till allt och gör mackan krämig. Jag lägger en klick senapscreme under salladsbladet men det funkar att toppa med också om du inte vill ha äggulan 😉

INGREDIENSER 2 pers

  • 2 rostade brödskivor
  • köttrester i skivor t.ex filé, ryggbiff eller stek
  • salladsblad
  • tomat
  • picklad rödlök, eller vanlig rödlök i skivor
  • riven pepparrot
  • 2 äggulor

 

SENAPSCREME

  • 3/4 dl cremefraiche eller majonnäs
  • 1 msk grovkornig senap
  • salt och nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ihop senapscremen.
  2. Skölj och skär grönsakerna, riv pepparrot.
  3. Ta bort vitorna från gulorna.
  4. Rosta brödskivorna och värm köttet snabbt.
  5. Bygg mackorna som du vill ha dom!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*