Mina julbordsfavoriter!

citronsill1

Jag är en rätt tråkig person när det kommer till nya rätter på julbordet för jag har vissa rätter som bara ska vara som dom alltid har varit 😉 Så trots mitt intresse för nya spännande rätter så gäller inte det i juletid!

Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att ni får det toppen, ni ska veta att jag är såååå glad att ni tittar in här och kollar på mina recept, TACK SNÄLLA NI!

christmas-2918569_640

Citronsill på översta bilden är så syrlig och fräsch så den är ett måste. Halvera satsen om ni inte är så många!

gravad lax

Min absoluta favorit är Gravad lax med hovmästarsås. Det finns ju många sätt att grava lax och jag har provat några men ramlar ändå tillbaka på den traditionella gravningen. Min mamma hon har alltid mera socker än salt när hon gravar faktiskt dubbelt så mycket socker som salt och det blir jättegott, jag tar inte riktigt dubbelt. Snåla inte med dill i såsen!

Jansson

Jamen Jansson är ju så himla gott, extra gott om man mjuksteker löken länge i mycket smör och strör några nypor socker på löken. Det har jag inte skrivit i mitt gamla recept!

tomatsill1 tomatsill2

Martinssons tomatsill är supergod och kan göras dagen innan som en sistaminutensill. Det här är också en stor sats så halvera om du vill!

polkabräck

Favoritjulgodiset är polkabräck, både choklad och mint, mums!

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*