Bakad potatis med räkröra

räkröra1 räkröra2 räkröra3

Bakad potatis är ju jättegott men en rätt som jag glömmer bort mellan varven. Det är gott att bara äta päran med kryddsmör också men den här gången blev det både och! Röran passar även bra till förrätt på olika sätt t.ex på en rostad macka, i en tunnbrödkorg, baguett eller i mjuka tunnbrödsrullar. Såklart kan du hotta till den med chili av något slag för det blir grymt gott!

 

  • Kör potatisen i ugn på 225 grader i ca 1 timme, pricka några små hål i skalet innan med en sticka.

 

RÄKRÖRA 3-4 portioner

  • 500 g räkor med skal eller ca 165 g skalade
  • 100 g crabsticks (är ju ingen krabba utan processad fisk så dubbla räkorna om du vill ha äkta vara 😉
  • 1 liten burk röd stenbitsrom eller tångrom
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 dl majonäs
  • 3 msk hackad rödlök
  • 4 msk hackad dill
  • 2 msk pressad citron
  • nymald svartpeppar och lite salt

Gör så här:

  1. Skala räkorna och hacka dom grovt, dela crabsticksen i 1/2 cm stora bitar, lägg i en sil och låt ev. vätska rinna av.
  2. Hacka rödlök och dill, pressa citron.
  3. Blanda cremefraiche, majonäs, rödlök, dill, citronsaft och svartpeppar i en bunke.
  4. Vänd sist ner räkor, crabsticks och rom, smaka av om det behövs salt.
  5. Ställ kallt tills det är dags att servera.

 

KRYDDSMÖR

  • 150 g mjukt smör
  • 2 klyftor riven vitlök
  • 2-3 msk hackade örter t.ex gräslök, persilja eller basilika (torkade örter funkar också)
  • salt, nymalen svartpeppar
  1. Mosa ihop allt med en gaffel, smaka av om du vill ha mera kryddor eller örter.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*