Det här är ett gott tillbehör till alla typer av fiskrätter, syrligt fräscht och krispigt, busenkelt att göra dessutom. Jag brukar ta lika delar, fänkål, gurka och äpple men det är en smaksak. Det är gott med småbitar tycker jag men det funkar att hyvla allt tunt på en mandolin också.
INGREDIENSER
- 1 liten gurka
- 1 stort äpple
- 1 liten fänkål
- 2-3 msk hackad dill
- 1/2-1 citron, saften av den
- 2 msk raps eller olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Dela fänkålen på mitten, längs med och ta bort den hårda rotstocken och “fingrarna” på toppen. (Spara detta och lägg i frysen tills du ska koka fisk eller göra buljong).
- Skär fänkål, äpple och gurka i små fina bitar.
- Lägg i en skål och smaka av med dill, citron, olja, salt och peppar.