Det här blev en enkel och god middag som blev klar i ugnen samtidigt som småbitar av potatis kokade till mos. Det skulle passat bra med pasta till också, en gnutta buljong i botten på formen på slutet hade blivit en god sky, så det gör jag nästa gång! Små klyftor av rödlök blir också gott att köra med i ugnen men jag hade en burk med picklad lök så det toppade jag med. Hoppas ni också gillar det här 🙂
INGREDIENSER 2 port
- 2 portionsbitar lax
- 150 g fetaost
- 10-12 småtomater
- 1 dl goda oliver, Fontanas gröna med ansjovisfyllning tog jag
- (1 liten rödlök i klyftor)
- 2 msk kapris
- 1 liten citron, saften av den
- 1-2 klyftor vitlök
- 1-2 tsk torkad örtkrydda t.ex timjan eller oregano eller 1/2 dl färska kryddor
- 3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- olja till ugnsformen
Till servering: Potatismos, pasta, couscous eller bara med sallad och ett gott bröd om du inte är jättehungrig.
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka potatis i småbitar om du ska göra mos eller förbered ngt annat tillbehör.
- Blanda pressad citron, riven vitlök, olja, salt och peppar i en skål.
- Lägg olja i botten på en ugnsform.
- Lägg laxbitar och ost i formen, lägg delade tomater, oliver, kapris, timjan och ev. lök på osten och ringla över citronoljan på osten och fisken.
- Kör i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
- Gör under tiden dina tillbehör till fisken.