Tillbaka till vardagen igen efter en härlig helg i Tänndalen och det känns att batterierna laddats på både av fjälluften och roliga vänner! Det blev sent hem från jobbet idag och jag hade planerat att göra något med “sakerna” i landet men det är så lätt att tveka när man är hungrig och klockan tickar på. Nu gjorde jag som jag tänkt ändå och det tog inte så lång tid alls, högsta temperatur i ugnen bara:)!
Jag har ett litet pytteland (eftersom rensa inte är min grej) och allt som åkte in i ugnen fanns faktiskt där men korven den var köpt den!
GRÖNSAKER I UGN ca 4 port
3 rödbetor
3 palsternackor
2-3 morötter
3 smålökar
2 gula små zucchini
2salladslökar
olivolja
salt och peppar
persilja oregano och timjan
1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
2. Skala och klyfta rödbetorna, krydda och ringla över olja och låt dom stekas 5 minuter extra.
3. Skrapa och dela morötter och palsternackor och låt dom landa med betorna + mera olja.
4. Lägg därefter in zucchini och smålökarna i bitar.
ÄDELOSTCREME 4 port
2 dl creme fraiche, helst den feta
75g ädelost av något slag, castello black gillar jag
salt och peppar
1. Mosa eller mixa ihop såsen, smaka av med kryddor och servera den kall.
Nu ska jag kolla på “Halv åtta hos mig” och vila lite.
Detta hamnar bland mina måsten i höst 🙂
Det här blir ett av höstens måsten 🙂
JENNY: Ja dom blev goda men häromkvällen ringlade jag på mörk choklad på toppen också, kan aldrig bli för mycket choklad!