Det blev en sen middag idag så vi åt framför tv:n till körslaget, mysigt det! Kul att Andreas vann för han har jag röstat på. Jag har grejat ute precis hela dagen, krattat, rensat blomrabatter och röjt bort rat runt huset, känner mig riktigt nöjd faktiskt och kroppen är väl fortfarande i chocktillstånd! Tur ändå att det blev en liten paus och svärmor bjöd på en smarrig lunch ute på Näset. Imorgon efter jobbet ska jag köpa penseér på växthuset för nu är “julen” på min trappa bortstädad och nu ska det bli sommar där eller i alla fall vår….
Det här blev en perfekt förrätt för 3 eller en lätt middag för2!
SPARRIS MED BACON OCH KRUTONGER
9 sparrisar
3 skivor bacon
3 bitar brieost eller någon annan dessertost
2 nävar sallad av något slag, t.ex spenat
3 skivor bröd i tärningar
3 msk pinjenötter eller några andra nötter
smör
salt peppar örtkrydda
1. Snurra in 3 sparrisar med en skiva bacon och lägg dem på i oljad ugnsform.
2. Kör dem i ugnen på 225° tills baconet blir stekt, ca 8 minuter.
3. Lägg på en rejäl bit ost på varje sparrisbunt och skjuts in i ugnen några minuter till.
4. Stek brödet i rejält med smör tills det blir brunt och krispigt, krydda med salt och lite örtkrydda.
5. Rosta nötterna i het torr panna.
Dressing, typ aioli och det här räcker till 3 pers
1/2 dl majonäs hemgjord eller köpt
1 liten klyfta riven vitlök
1 tsk dijonsenap
2 msk citron eller limesaft
2 msk neutral olja
salt, peppar och en nypa socker
1. Blanda ihop allt till dressingen och smaka av med kryddor.
2. Blanda ev. i mera olja för den ska vara ganska tunn tycker jag.
♥ Lägg sallad, krutonger och sparris på tallrikar, ringla över dressing och strö sist över nötterna.
Yummie yummie!
Ja idag har det verkligen varit inbjudande att pyssla ute. Vilket väder!!!
Gott med sparris. Det är nåt som jag tycker vinner i längden. Riktig vårmat!
Sparris är gott och brieost passar bra till!
Mums vilken god sallad!!
Älskar sparris 😀
Å, så smarrigt! Sparris är väldans gott!
Funderar starkt på att anlägga en egen sparrisodling. Verkar lite trixigt men jag ska nog göra ett försök. Ha det gott!
Sparris var inte länge sedan jag lärde mig äta och jag vet inte hur jag klarat mig utan. Det är ju jättegott hur man än gör med den:)
Heeej!
Du är en som jag verkligen vill ha omdöme ifrån när det gäller min mat. Du vet att jag älskar att laga och jag lär mig mer och mer.
Hinner du så kolla gärna in det senaste och berätta va du tycker;)
http://myadvertisingspace.blogg.se/category/mat-och-bak.html