Jag trodde väl aldrig att jag skulle gilla kakor med russin, det var ju det värsta jag visste när jag var liten, hur kunde man förstöra kakor med russin? Tur att ingen såg mig när jag fick ett hjärnsläpp nyss och vräkte i mig ett helt gäng med såna här kakor + några kolakakor och chokladkakor som var nygräddade……Hallå hur mår man?
De här kakorna har jag aldrig bakat själv men jag har fått dom av “mamsen” min och nu har jag lagt dom längst ner i frysen under lingonpåsar och rådjursben!
HAVREKAKOR
250 g smör
3 dl socker
2 dl russin
2 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1. Rör smör och socker flufsigt.
2. Rulla bollar stora som valnötter.
3. Platta till bollarna och grädda i 175°, 10-15 minuter tills kakorna fått färg.
Dessa ska jag baka idag. Fick receptet av en granne. Hon gillade verkligen de här.
Vad kul Pia, hoppas att du gillar dom! Hmmm…. tänk om jag skulle ta och baka de där själv imorgon för det var längesen! Lycka till med baket/ karin
Supergoda .. Jag har sparat receptet i mobilen, så den kom fram här nu när jag letade ? Bakade du dom sen då?
Ja det gjorde jag Pia men det var så längesen så det var bra att du påminde mig 🙂
Har just bakat kakorna. Dom är jättegoda och går snabbt och lätt att göra. Tack, mums
Marie jag måste ta och baka dom själv faktiskt för det var längesen nu 🙂 Vad kul att du gillar dom!
Hej! Nu tänker jag baka dessa igen. Längesen men de är så goda.
Jasså var det dom du menade, trodde det var mina dubbla med kräm emellan! 🙂
Dom med kräm emellan? Kokosflarnen menar du?
De är super bra 😊
Trodde du menade mina havrerutor med smörkräm! Kokosflarn låter ju gott 🙂