Jag som alltid tänker på mat hade helt kopplat bort det idag, det kanske beror på att resten av familjen ska bort hela helgen och jag bara ska sköta mig själv. Hur som helst så fanns det en bit kassler och lite ynka grönsaker och tillsammans blev det riktigt gott men ni vet……. med kryddor och grädde blir allt gott!
KARINS KASSLERGRATÄNG
3 hg kassler
1 liten purjolök
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
3 tomater
2,5 dl grädde
2 dl cremefraiche
2 msk tomatpuré
2 msk curry
1 klyfta vitlök
salt, peppar
3 dl riven ost
Skär paprika, purjo och urkärnade tomater i bitar och lägg i en ugnsform.
Skiva kasslern, bryn den och lägg den på grönsakerna.
Blanda grädde, creme fraiche, tomatpuré, vitlök och kryddor och slå det över köttet.
Strö över riven ost och gratinera i 225° tills osten fått lite färg, ca 20 minuter.
Nu har jag precis vinkat av dom och just nu känns det skönt med en egen långhelg men det är just nu det…..Jag ska gå ut och pyssla lite och plantera om krasse, det måste stå helt fel på fröpåsen för så lång buskkrasse finns inte!
Å, det där lät gott! Ska jag testa nästa gång jag köper hem kassler! 🙂 Skönt att få vara ensam en hel helg!
Vad härligt att få rå om sig själv en stund…
Maten såg god ut..
Trevlig helg
Ha en härlig ensamhelg med dig.
Brukar hinna med mycket då när man får rå sig själv helt och hållet. Även vila!
Fruktsallad: Det blev gott så testa du! Inte fel att bara rå sig själv!
Therese: Trevlig helg till dig också!
Mimmi: tack det ska jag och nu ska jag nog bara vila med sudoku tror jag!
Hej! Hur var din lediga helg? Undrar ju vad du har for dej, ar ju ingen som kommenterar pa mina blogginlagg nar du inte laser dem 😛
Hoppas allt ar lugnt!
Pussss
ser supegott ut!♥