Enkel pasta med räkor och soltorkad tomat

räkpasta2

räkpasta1

Det bästa i min senaste Smakbox var pastan från Zeta och en tub från Santa Maria med soltorkad tomatpure´. Tillsammans med vitlök, grädde, ruccola, grädde och parmesan blev det en riktigt smarrig, snabb och enkel middag!

 

INGREDIENSER

  • 3-4 hg okokt pasta
  • 2,5-3 hg skalade räkor
  • 2 klyftor riven vitlök
  • 3-4 msk soltorkad tomatpure
  • 3 dl grädde
  • 1 stor näve hackad ruccola
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk olja
  • riven parmesan eller någon annan ost som är lagrad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan i rejält med vatten och salt.
  2. Fräs vitlöken mjuk i olja i en stekpanna.
  3. Låt soltorkade tomaten svänga med och tippa sedan i grädden, låt det koka ihop ngn minut bara.
  4. När pastan är kokt men har lite tuggmotstånd, slå av vattnet (spara 1/2 dl till såsen).
  5. Lägg ner ruccola och räkor i såsen, låt det bli varmt och smaka av med salt och peppar och om du vill ha mera tomatpasta. Späd med pastavattnet om du vill ha mera sås.
  6. Lägg pastan på ett stort fat/form och slå såsen över.
  7. Servera direkt med riven ost!

 

2 Kommentarer

  1. Anders Arvidson

    Gott, jag hittade inte soltorkade tomatpurén så jag finhackade vanliga soltorkade tomater och la ner i såsen, väldigt god måltid!

    • Vad kul att ni gillade det, jag måste laga den igen någon dag!Blev säkert lika gott med hackade tomater, pureén brukar stå vid buljong och kryddor. Synd att du blev utan matlåda bara 😉

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*