Sushi på söndag

När vi var ute och traskade på fjället i höst pratade vi om att träffas och rulla sushi och idag blev det.
Jag själv gjorde ingenting utan lekte bara chef i köket, ha ha!  
Men visst var de duktiga då?
Ni som är sushiesxperter  behöver inte titta hur vi skurit laxen!

♥Misosoppa med salladslök och champinjoner
♥Norimaki med avokado, lax, gurka, crabfish
♥Nigiri med samma "topping"
♥Friterade rispappersrullar med morot, paprika, sockerärter, svamp och jordnötter
♥Dipsås till rullarna
♥Marinerat kött, nudlar och grönsaker
♥Riven rättika och morot
♥Soya, wasabi och inlagd ingefära

DIPSÅS TILL RULLARNA
saften av 1 citron
fishsauce
japansk soya
sweet chilisås
1 chili
2 vitlöksklyftor
honung

Smaka dig fram så du får balans mellan chili, salt, sött och surt.
Såsen doppade vi de friterade rullarna i.

MARINAD TILL KÖTTET
2 hg älgskav
japansk soya
riven ingefära
1/2 solovitlök
chiliflakes
sesamfrön
citronolja

Låt köttet ligga i marinaden minst 30 minuter innan du wokar det.
Vi åt nudlar och wokade grönsaker till köttet och tippade över lite teriyakisås.

Nästa gång vi träffas och lagar hoppas jag att det blir palt, saffranspannkaka, pilgrimsmusslor eller ostron för det har inte jag ätit!

8 Kommentarer

  1. Men så gott det ser ut. Länge sedan vi gjorde sushi. Hoppas vi kommer till skott snart.

  2. Tack för i går, du var en toppenkökschef! Du lärde oss jättemycket! och det smakade faktiskt mycket bättre än jag väntade mig! Vilken avslutning sen, biskvimuffins med chokladsmörkrämen mmmmm mums…

  3. Mimmi det var jättegott, ska hålla utkik hos om det blir någon sushi!

    Tack själv Anita det var ju ni som fick göra jobbet!

    Du kommer att tycka det är ändå godare nästa gång jag lovar!

  4. Tack för i går, jätte trevligt. Tänk att fem timmar kan gå så fort, längtar redan tills nästa gång vi träffas. kram

  5. Vad häftigt att ni gjort all den där sushin själva! Det ser jätteproffsigt ut, blir sugen på att bjuda in tjejkompisarna och göra detsamma 🙂

  6. Maria: Tack själv!

    Vi får fundera ut nåt kul att laga till nästa gång!

    kram Karin

    Linda gör det, det är sååå kul att göra det tillsammans:)

  7. Åh fytusan vilket himmelrike på bordet!

  8. Gillar om det du skrivit! Skojigt att se lite bra saker och inte endast det generella sakerna som man kan läsa om typ alltid. 😉

Lämna ett svar till Linn Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*