Pasta carbonara

Nu har vi precis ätit den här pastan, enkelt, gott och klart på 10 minuter!
Jag tog tagliatelle men det passar med vilken pasta som helst.

pasta för 4
2 paket bacon
1,5 dl grädde+1 dl av kokspadet
1 äggula/portion
2 dl riven ost
svartpeppar, salt
örtkrydda om man vill

Koka pastan och stek under tiden bacon i småbitar.
Slå av nästan allt vatten och blanda i grädde, bacon och kryddor.
Blanda runt och servera på studs och kom ihåg mycket svartpeppar (jag pepprade efter fotot!)
Servera en äggula i varje tallrik

Ha en trevlig kväll nu ska jag ila iväg på ett möte!

4 Kommentarer

  1. Carbonara är en av favoriträtterna bland alla pastarätter. Snabblagad men otrolig god!

  2. det där var min favoriträtt i yngre tonåren. men pappa gjorde alltid med rökt fläsk…mmm!

  3. Mums vilken höjdar rätt det här är!

    Nästa gång jag gör det här blir det efter ditt recept! Ser himla smarrigt ut! 🙂

  4. Carolina det ska nog vara rökt fläsk i orginalreceptet fast jag har aldrig ätit det!

Lämna ett svar till Nadja Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*