Curryfärs med plock!

Det här är en perfekt rätt när man är många och ett mumsigt alternativ till tacos! Smaka dig fram med pasta och  kryddning så du får färsen så het som du vill ha den. Har du ingen currypasta så krydda med vitlök, chili, ingefära och massor av curry.
Dippa och doppa med naan eller papadums!

Curryfärs till 12-15 pers
2 kg köttfärs, går fint med vilken färs som helst!
3 msk currypasta
2-4 msk curry
3 burkar kokosmjölk
salt, peppar
olja till stekning

tillbehör:
ris
gurka
paprika
ananas
banan
rostad kokos
jordnötter
mango chutney
yoghurt
naanbröd eller papadums

Ha en riktigt pysmysig helg mina vänner! Själv ska jag ta det lugnt och göra så lite som det bara går.
Vem vinner dansen i kväll då, Magnus eller Laila? Jag hejar på Laila men jag tror att de flesta gillar Magnus.

6 Kommentarer

 1. åh, jag har ätit det där förut, så gott =) men vi hade russin till också! verkligen perfekt bjudmat eller plockmat en fredag=) vi hade knytis, alla fick ta med sig en ingridiens, gästerna hade jättesvårt att gissa, haha. russin, färs, kokos, haha =)

 2. Jag älskar "plockiga" rätter! Och curry är ju jättegott.

  Hälsar fröken Dill

 3. Hallå där ! GRATTIS! Din blogg fyller 1 år i dag ! det var i alla fall då som Lisa lade ut den… (lite före din födelsedag..) Det är fantastiskt vad duktig du är och så ofta vi får nya härliga recept av dig! Tipsade några på jobbet förra vecka, dom blev alldeles lyriska! Du behöver inte skola om dej! Du kan ju allt redan ! Det är ju det här du ska pyssla med i framtiden ! Kram på dej !

 4. Oh, vad mycket gott!! 😀

 5. Carolina:Ja perfekt knytisrätt, det ska jag komma ihåg! Ja jag hade också russin till kom jag på nu, gröna syrliga.

  Fröken Dill allt plock gör att det blir godare!

  AJS: Tack snälla snälla Anita men det finns inga människor att laga till bara, alla lagar sin egen mat här i våra krokar. Måste kolla upp när första inlägget var men jag räknar med 1-års jubileum på fredag. Du har bättre koll än vad jag har!

  Kram kram

  Tack Filibabba, jag ska kolla in till dig nu!

 6. Kan lova att det var jättejättegott! Hoppas att du kommer ihåg den tills det är grilltime för er. 🙂 Och receptet här ovan lät verkligen inte helt fel, låter ju jättegott!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*