Foccacia till min skinksallad!

Nu har jag planerat som en kratta! Det blir till att äta sallad och bröd på direkten för jag ska på spelkurs i helgen och jag ska helst vara på väg nu! Jag får andas några djupa och ta det lugnt…..vi ska hålla till i Parteboda, 3 mil härifrån och sova hemma så det är lugnt. Vi ska få lära oss Jämtlåtar av Ulf Andersson och det ska bli riktigt roligt!
Ha en skön helg alla ni!

Det här brödet har jag bloggat om tidigare, nästan i alla fall, det finns på torrjästpaketet!

FOCCACIA
1 påse kronjäst för matbröd
17 dl vetemjöl Special
1 liter vatten
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
Garnering
0,5 dl olivolja
1 msk flingsalt
1 dl svarta oliver
150g fetaost
färsk basilika

Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Blanda torrjästen i mjölet
Tillsätt salt, olivolja och vatten(40° lite varmare än vanligt)
Blanda till en slät deg och arbeta den i ca 5 minuter och tippa i en oljad långpanna.
Degen ska vara lös!
Låt brödet jäsa i 30 min.
Pensla det jästa brödet med olivolja.
Gör små gropar och tryck ner oliver, ost och kryddor,strö på salt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.

Jag ökade temperaturen mot slutet för jag ville ha lite färg på brödet!

  

Och här är salladen med världens godaste skinka som vi fått från Tyskland!


Men det skulle varit melon i salladen tillsammans med den skinkan.
Bara honungsmelon, skinka, någon krämig ost, lite krispig sallad och nötter hade varit suuuuper!

9 Kommentarer

  1. Foccatia som är så gott! Det låter onekligen som du kommer ha en himla trevlig helg och det är just precis vad jag önskar dig!!

  2. Salladen ser jättegod ut, fina färger!

    Och brödet med, behövs ingen gräddning för att de ska se fint ut.

    ha de bra, kram Emma

  3. Hejsan! Vill bara säga att jag blir jätteinspirerad när jag går in på din sida! fina bilder och bra text! Fortsätt så!

    Hälsningar från Annica uppe i Snöberg

  4. ah, Foccacia, kanske äntligen ska få ändan ur och baka det. Ser väldans gott ut och passar ju alldeles prima till en italiensk sallad..

  5. Visst är det gott med foccacia! Ditt ser ju helt fantastiskt ut, gjorde som dig på slutet, ökade temperaturn för att få färg när jag bakade mitt. HA det !

  6. Foccaica, det ser så läckert ut. Hoppas du får en fin helg med dina spelkamrater.

    Må så gott med dig/ Mimmi

  7. Mums vad gott det ser ut- både brödet och salladen!! Fräscht och somrigt!

  8. Åååh vad gott det ser ut!!

  9. Kryddburken: Tack detsamma, hoppas du haft en trevlig helg!

    Emma jag gillar när det är fina färger, vi äter ju med ögonen också!

    Annica: Tack och vad kul att du hittat till mig!

    Jag blir också inspirerad av bloggeriet, du kanske borde skaffa en blogg du också?

    Fredrik: Baka på du och tänk vad gott till alla dina ostar!

    Leila jag tror att brödet brukar vara rätt blekt men jag vill hellre ha lite yta!

    Mimmi: Tack jag har haft en superhelg!

    Antar att du har fullt upp nu med alla dina planteringar. Ha de´!

    Bakmammorna det blir mycket sallad när sommarkänslorna kommer!

    Hanna nu ska jag kolla in vad du har lagat de sista dagarna!

Lämna ett svar till Leila bakar... Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*