Chokladbrownie med glasyr

Nu har jag varit i knyckartagen och testat ett recept av Tina Nordström på svt.se Jag skickade med kakan med familjen när de drog iväg men självklart sparade jag några bitar hemma om det dyker upp någon på te eller så!

   
 
250 g  mörk choklad
250 g  rumstempererat smör
3 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
2 st  hela ägg
2 st  äggulor
1 tsk  bakpulver
4 msk  kakao
2 dl  vetemjöl
1 dl  kokosflingor
2 påse(ar)  valnötter, ca 140 gr
 
Glasyr:
100 g  philadelphiaost
100 g  rumstempererat smör
1 dl  florsocker
  skal från 1 citron

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader.
Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt vaniljsocker,  äggen och äggulorna.
Vispa tills smeten är slät.

Blanda ner den smälta chokladen lite i taget.
Rör i bakpulver, kakao och mjöl, vispa ihop.
Vänd till sist ner kokosflingor och hela valnötter.

Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form (25×30 tog jag) och häll ner smeten.
Grädda i ca 35 minuter.

Testa med en sticka, kakan ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen. Skär sedan i portionsbitar, ca 16 stycken.

GLASYREN:Blanda philadelphiaost, smör, florsocker och rivet citronskal, bred glasyren på browniebitarna.

9 Kommentarer

  1. Kakorna ser jättejättegoda ut! philadelphiaglasyr är så gott!

  2. Mmm, jag som är så sugen! Jag vill baka något chokladigt. Genast!

  3. Hej Karin!

    Vad vackert när du spritsat på glasyren..! Som om den inte var mumsig ändå…

    Du är varmt välkommen till min nya egna blogg, som inte riktigt kommit igång än. Jag är mitt i en flytt själv också. Men de gamla inläggen från Jessika & Jonas är medflyttade. Den gamla bloggen ligger kvar, men kommer inte uppdateras.

    Trevlig helg!

    Jessika

  4. oj vad snällt att skicka iväg den där kakan. tur att du sparade en bit iaf=)

  5. Marianne "storätarn"

    Vad använder Du nästa gång Du skall baka när Du har smält ugnen? ;)Jag blir inte alls sugen på att titta över på en kopp te och en kaka. Synd att det är lite långt bara.

  6. Marianne "storätarn"

    Oops jag som läste fel tyckte det stod smält ugnen och inte sätt ugnen på 160 grader. Ja ja man börjar väl bli gammal.

  7. vad gott det såg ut, fint upplagt och allt! lite cheesecakekänsla med philadelphian =)

  8. Brownies är nog min absoluta favoritkaka och din variant låter hur god som helst.

    Ha en bra helg!

  9. Mums så god den ser ut!!

Lämna ett svar till Jessika Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*