Scones till kvällsfika

Här blev det "aftercleanscones" och inget annat. Jag och mamma har varit och städat i hennes stuga som hon ska sälja och efter det behövdes det lite kvällsfika. Mina scones blev helt fiberfria bara så ni vet och till dem tog vi min söta jordgubbsmarmelad. Hälsosamt va?


SCONES FRÅN 7 SORTERS KAKOR
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
3 tsk bakpulver
100 g smör
4 dl mjölk

Blanda allt det torra och fördela smöret i det (jag kör elvispen!)
Rör sedan ner mjölken och arbeta ihop allt till en deg.
Jag rullar ut en längd och delar den i 10 små bitar.
Grädda i 250° i 8-10 minuter.

6 Kommentarer

 1. Ni fick lite välförtjänt fika med andra ord, scones tror jag minnsan att jag aldrig har prövat att göra..

  Gott såg det ut och hemmagjord marmelad är ju inte heller så dumt…

  Trevlig helg

 2. Vill ocksa ha!! Mmmmm

 3. Marianne "stigfinnaren"

  Idag skulle jag behövt dig här. Jag hade tagit ledigt en dag för att börja laga mat och lägga i frysen till Alberts studentmottagning. Det blev 80 källarfranska, 80 kanelbullar och 9 pajer. Jag är helt slut. Till på köpet försökte jag garnera pajerna lite ovanpå och det är ju som bekant inte min starka sida. Det blev två pajer med tomat och mozarella, två med brockoli, två med rökt lax och tre med skinka. Vi har riktig sommarvärme sedan drygt en vecka tillbaka. Ikväll satt vi ute och åt middag på dagarna har det varit på gränsen till för varmt iallafall för Kenneth som är ute och gräver och gjuter på infarten.

 4. Therese: Då borde du testa fast det kanske är lite mera höstmys, vad vet jag?

  Walkerr min skatt DU FÅR VAD DU VILL NÄR DU KOMMER HEM! (jaaa nästan då!)miss you men nu är det nära!

  Marianne "stigfinnare" det låter som du klarar dig sååå bra ändå, du bara spottar ju fram mat! Vår student blir inte lika stort som er. De där pajerna kanske du ska göra fler gånger? Jag kan anmäla mig som provsmakare! Har du hört att Kattis vägrar sova i tält med oss i fjällen? Hon har bestämt fjällstation, ha ha fattar inte alls det där! Kul att du kommer hem snart!

 5. hej, lust att kika in på min blogg ;D? puss

 6. Fibrer eller inte det ser gott ut och är garanterat hälsosamt för själen.

  Ha en bra dag!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*