Nässelpaj med skinka och ost

Mina frön har kommit upp i landet! Ja inte alla men några. Nu kanske det inte är så bra att de tittat upp för det kommer säkert att bli kalla nätter framöver men jag får väl “bädda om dom”så gott det går.
Det här har jag sått: 
♥4 salladssorter (baby leaf, maché, mizuna och portlack),
♥Lila rädisor vad de nu hette,
♥Rödbetor, sockerärt och pak choi
♥Dill och bladpersilja som jag bara inte kan vara utan
♥Koriander (håll tummarna att de växer bättre ute än inne)!
♥Squash
♥Röda och gula körsbärstomater, var är blommorna??
♥Chili såklart! (jalapeno, habanero, hungarian hot wax, dorset naga)

En salviaplanta har jag köpt men annars ser oregano, timjan & co ut att ha klarat vintern. Myntan ska jag försöka gräva upp för den leker herre i täppan och vinner!

En rolig krydda som jag inte visste fanns kom mannen hem med och han sa att den hette glanstagetes, knappast sa jag det där är dragon och inget annat! Jag fick ge mig men jag måste få säga att den smakar dragon och kallas även dragontagetes. Tack för den Micke och majsplantorna!   

När jag kom hem idag så plockade jag lite nässlor och testade dom i en vanlig ost och skinkpaj. Har du inga nässlor så går det precis lika bra med sell….nejdå spenat!                                                       

PAJDEGEN
125g smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 ägg

FYLLNINGEN
2 liter nässlor eller spenat
1,5 hg rökt skinka/kassler
1 liten liten lök
3 ägg
3 dl grädde eller mjölk
3 -4 dl riven ost
salt, peppar, riven muskot

Kör pajdegen i matberedaren, kavla ut den och lägg den i en pajform 24-26 cm.
Skölj nässlorna noga, förväll dom i kokande vatten med salt en minut eller två.
Krama ur all vätska när de kallnat.
Fräs skinkan i smör och tippa i finhackad lök och de hackade nässlorna.
Krydda och fyll botten på pajskalet med nässeljoxet och den rivna osten.
Blanda ägg, grädde och kryddor och slå över pajen.
Grädda i 200° i 30-35 minuter.

Jag tittade precis in till min Anna och där har det varit Luciafirande!
Ha en trevlig kväll, nu ska jag åka och spela fela med mina spelkompisar.

6 Kommentarer

 1. Du har hunnit med att skörda nässlorna ser jag. Lyckans dig. På torsdag ska jag iaf laga av dem i en sås.

  Ha en bra vecka nu Karin!

 2. Vad mysigt med så mycket odlat! Tummarna hålls för att allt växer som det ska 🙂

 3. Jag fick kokboken Majas Klimatmat med posten idag och har bara hunnit bläddra i den som hastigast. Det fanns några nässelrecept i den boken som jag ska prova. Fast jag tycker nog att det är riktigt tråkigt att samla brännässlor trots att det inte precis är någon brist på "otäckingarna". De går närapå till anfall längre fram i sommar:)

 4. Ha ha dina frön har kommit upp skriver du, hm jag sätter mitt land i helgen så det är nog ett tag bort innan jag ser nån början…

  Men du nässlor?

  Jag tror jag föredrar spenaten..

  Ha en fortsatt bra vecka

 5. gott gott =) paj är midsommarmat för mig =)

 6. Mkt pajer här ser jag, det gillar jag! Bra blogg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*