Mumsig potatis med brie

Första semesterdagen och regn men vaddå en perfekt dag för Anna och mig att storhandla och greja med middag. Det blev en tidig sådan eftersom resten av familjen skulle på bortamatch ikväll. Det är så kul när vi är två i köket!  Anna gjorde en kall beasås som jag hittat hos Kryddburken och köttet som inte blev grillat igår blev det idag.

Jag läste det här receptet i "Elle mat och vin" men jag trodde aldrig att det skulle bli så gott!

Ugnsbakad färskpotatis med brie och vallmofrön
500g potatis i klyftor
1 apelsin, saft och skal
olivolja
salt och svartpeppar
250g brie eller camenbert
1 msk vallmofrön

Lägg potatisen i en ugnsform och blanda runt den med saft, skal, olja och kryddor.
Lägg på ost och vallmofrön och baka i 180° i ca 30 minuter.
(Själv tog jag 225 grader och la på ost och frön på slutet för det passade mig bättre och just det jag hade ingen apelsin utan tog 1 dl juice istället)

Grillad sallad
Färska champinjoner, lök och zuccini grillade jag och penslade med lika marinad som köttet.
Småtomater, fetaost och basilika blandade jag ihop med det grillade.

Marinad till fläskkarré
1 dl soya
1 dl rapsolja
2 msk ketchup
2 msk sweet chilisås
2 tsk sambal
1tsk torkade rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika

Nu ska jag hoppa i kläder som inte har fullt med matspår (varför använder jag aldrig förkläde? Ser ut som ungarna på tvättmedelsreklamen) och åka och öva med kören!

9 Kommentarer

  1. Vad mysigt med en matkompis i köket. Potatis och Brie får vi ta och prova ngn dag.
    Jag svängde ihop en varm Bea i går till middagsmaten.

  2. Vilken lyxmiddag! Men det är väl så semestern ska invigas.

  3. Ha ha är ungefär likadan, inte ofta man kommer ihåg förklädet..
    Vilken läcker middag det blev, såg supergott ut..
    Mvh

  4. Oh, du la osten i ugnen! Det lät jättegott!!!
    Grillade champinjoner såg inte heller fel ut…. alltför länge sedan jag åt grillat nu.

  5. Oj så gott allting såg ut! Verkligen så jag blir hungrig nu… Å champinjonerna…. Gud va gott!

  6. Oops…du påminde mig just om att jag faktiskt har både zuccini och aubergin hemma i kylen. De borde nog istället tillredas =) Tur att man kan grilla i ugnen också, för BURRR vad kallt att stå utomhus vid den gamla hederliga kolgrillen. Hmmm…nu blev jag hungrig också, attans, när det är en 1½ timme kvar till lunch :o) Ha det gott, kram!

  7. Mimmi: Jag myser med sällskap i köket! Du har ju flera i din familj som har samma intresse så jag är lite avis på dig. Ska kolla in din sås, bye bye!

    Emilies skafferi: Ja här får man njuta av maten just nu för det är svinkallt ute och jag ångrar gnället över värmen för ett tag sen…..

    Therese: Ja visst lärde man ungarna en gång i tiden att inte torka på kläderna hm…..

    Emma: Det blev mumsigt och det kan inte vara fel och lägga en starkare ost på potatisen heller.
    Ha det fint

    Kryddburken: Det var kalas och din kalla sås var suverän!

    Mona du blir varm vid grillen! Jag håller på och vänjer mig vid aubergin och snart så gillar jag den. Tänkte göra en gratäng till helgens party.
    Är det för att jag har semester som det är det här vädret tro?????

  8. Det det både lät och såg väldigt gott ut, nytt för mig att lägga osten i ugnen så! Måste testa =)

  9. Smaskens! Potatisen var ett bra tips!!
    tack och ha de gott!
    kram K

Lämna ett svar till Emilies Skafferi Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*