Svartvinbärssylt fast bara ett litet kok

Min snälla mamma har varit här och plockat 20 liter svartvinbär när vi har jobbat. Jag har sköljt och frusit in det mesta men några burkar sylt att ha i filen är gott tycker jag. I dag har jag varit på ett nytt dagis och jobbat så det snurrar många nya namn i knoppen just nu och två nya ställen ska det bli innan veckan är slut. Det känns spännande och jag hoppas att jag fixar att åka runt på så många ställen men själva jobbet med småbarn känns riktigt roligt.

Min lilla svartvinbärssylt
1 liter repade svartvinbär
1 dl vatten
4-5 dl socker

Jag kokade bären 15-20 minuter tillsammans med vattenskvätten.
Sedan tog jag kastrullen åt sidan och rörde i sockret tills det smälte.
Heta rena burkar blev fyllda och nu står de på svalning.
Jag hoppas den håller sig ett tag i kylen för jag har inte haft i något konserveringsmedel.

Nu ska jag susa iväg och spela med spelmanslaget och ikväll ska vi spela Jämtlåtar med Ulf Andersson, kuuuul!
Han hade kurs med oss i våras och jag undar om låtarna sitter kvar…….

6 Kommentarer

 1. Ska nog också plocka lite svarta vinbär. De är ju så goda! Lite saft kanske det blir.

 2. Svartvinbär är så gott!! Min mamma gjorde en svartvinbärsmarmelad ett år som jag vart smått beroende av, måste påminna henne om den! =)

 3. Hejsan Karin! En fråga, läste att du skulle iväg å spela med Ulf Andersson, är det träslöjdsläraren? känns bekant, men kommer inte ihåg om han spelade fiol, men hälsa från mig om du träffar han senare, var länge sen jag såg han. om det nu är han.
  kommer hem på lördag, något du behöver från London? ses

 4. Svartvinbärssylt är inte så dumt. Vi gjorde en variant med lavendeltouch som blev riktigt god också.

 5. Kerstin: De är faktiskt godast direkt från busken men jag fryser in mina och kokar saft senare!

  Hanna: Min mamma gjorde också det och vi fikade det på småfranska när vi kom från slalombacken, myyysigt!

  Svennis:Aha du ska hem på lite ledighet! Du har rätt det är träslöjdsulf jag pratar om, han är frym på fiol!. Jag ska hälsa till honom från dig nästa gång vi träffs.Finns säkert mycket spännande saker att beställa från London men jag kommer inte på vad:)Vi kanske ses!

  Chezsofia vad spännande med lavendel! Jag har en rätt fin härute får se om jag vågar testa!

 6. Åh, ingen sylt är så god i yoghurten som svartvinbärssylt….

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*