Ingen har väl missat att jag älskar mangosalsa? Nu kokade jag bulgur för att det skulle bli lite matigare och jag bryr mig inte det minsta att det är 20 grader kallt ute heller för jag ville ha sallad!
Vill du hotta till nyttigheterna så hacka i vitlök och chili!
BULGURSALLAD 4pers
1,5 dl bulgur+3 dl vatten
3 tomater
1 mango
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten rödlök
1 kruka koriander
2 -3 msk olivolja
2 msk pressad citron
salt och svartpeppar
Koka bulgurn med en nypa salt eller buljong och låt den kallna.
Kärna ur tomater och mango och tärna alla grönsaker.
Blanda runt och smaka av med kryddor, hackad koriander, citron och olja.
ÖRTSÅS
2,5 dl creme fraiche 34%
torkad timjan
salt och vitpeppar
Jag ville ha en ganska neutral sås och det här enkla passade super till salladen (nästan för enkel att skriva känns det som)
MARINERADE LAMMKOTLETTER 1-2 port
3 dubbla kotletter
marinad:
2 msk olivolja
saften av 1/2 citron
1 klyfta vitlök
1 tsk torkad rosmarin
salt
Blanda marinaden och låt köttet ligga i den i ca 30 minuter.
Stek i smör några minuter på varje sida.
Hoppas att ni också haft en skön söndag för det har jag haft! Nu blir det till att ladda för kvällens OS och jag börjar inte jobba förrän 9.30 imorgon och det passar perfekt. Tror ni dom har pistmaskiner i Vancouver? Dom verkar vara bättre på puckelpister och hopp!
Maila mig din adress Karin så priset kan skickas! Kram!!
En sallad i min stil!! Löv it!! Mango är ju så gott!!
En sallad i min stil!! Löv it!! Mango är ju så gott!!
VILL HA 😀
Åhh mums mango är ju bara för gott!
Så fräscht och gott! Underbart med färgglad mat.
Hej Karin,
jag gillar din blogg och vill gärna skriva mer om den i ett kommande matreportage i Svensk Damtidning. Hör av dig till mig, så berättar jag mer!
Hälsningar Karin
Det ser otroligt gott och fräscht ut!
Gott – jag älskar lamm! Tack för bra tips på tillbehör till det!
Igår lagade jag din pastagratäng och när jag gick in för att leta receptet så såg jag din bulgursallad….. Det resulterade i att jag idag på min lektion på skolan satt och suktade efter din bulgursallad så mycket att jag handlade alla ingredienser och bjöd min kompis på det. Åh va gott de var! Perfekt mix med dressingen och kotletter till den fräscha bulgursalladen!!! 9/10 poäng!
ja ha du karin nu börjar det matrepotage i Svensk Damtidning,det ser man , spännande att se framöver , jag måste nog ta att tillaga lamm ,har aldrig gjort det själv,det såg super ut det du hade gjort med ditt tillbehör.må så gott karin
Den mangosalladen såg riktigt god ut. Jag är tokig i mango, så himla gott. Maken rynkar på näsan så fort jag säger mango men han kan ju ingenting 🙂 Han förstår inte bättre!
Vilket gott tillbehör till de fina lammkotletterna! Något åt detta håll ska jag definitivt göra, men kanske glödgrilla lammkotletterna i kamin?
Funderar den inbitna vintergrillaren fröken Dill
Anna: Japp det är gjort, vad kul med vinst!
Sofie: Ja då är vi med i samma klubb!
Anna: Jajamen när Lisa kommer hem så blir det nog igen!
Emilie: Helt suverän frukt och x-tra bra när man fick 3 för en 10:a på konsum, nästan gratis!
Emmy: Ja vi äter ju med ögonen också, my favourite!
Karin Lennmor: Superkul! Blir spännande!
Skogshuset:Hoppas du testar salladen!
Alexandra:Jag vill absolut inte störa dig med studierna Alex:)Du är så himla duktig som pluggar! Vad kul att du gillade sallade, den passar till allt!
Ha de`fint, kram Karin
PJ: Ja det blir spännande med matreportage fast vi är många som ska vara med såklart. Testa lamm Pia det är himla gott!
Helena: Han förstår inte sitt eget bästa:)!
Fröken Dill: Aha du är en vintergrillare! Det skulle jag också vilja vara fast inte precis nu då när det är -30!