Tacopaj med smördegsbotten

Äntligen sommar! Jag har frusit i flera dagar men nu har jag tinat upp (kan bero på att vi har storhandlat nu i kväll också) Nu är det inte lika kul att sitta inne vid datorn och jag hinner inte läsa alla bloggar som jag gillar men så är det väl för oss alla.

 I morgon ska jag och min gamla jobbarpolare Kerstin spela på förskolornas midsommarfirande, hur svårt kan det vara att få dom där små grodorna att fastna? Jag fattar inte, men det beror väl på att vi inte spelar dom trudelutterna i spelmanslaget:)!

Rester från frys och små burkar blev det till middag och allt landade i ett skal av smördeg. Salladen fick ett udda sällskap av rädisa och äpple men jag ringlade på olivolja och strödde på ett salt med timjan ja och sen var det tomt i kylen.

Undra om ni ska laga värsta midsommarbuffén? Jag ska ligga lågt och bara äta sill kanske grilla lite och njuta av att det är midsommar!
TREVLIG MIDSOMMAR TILL ER ALLA! (men jag kanske skriver något före helgen ändå….)

TACOPAJ
2 plattor smördeg
2 hg stekt tacofärs
1/2 dl tacosås
3 tomater
1 liten paprika
1 dl majs
2 dl cremefraiche
2-3 dl riven ost

Tina smördegsplattorna, kavla dom tunt och tryck ihop dom i en liten pajform (24 cm).
Nagga botten och lägg majsen där (kanske onödigt?!), förgrädda i 10 min 200°.
Lägg sedan i köttfärs, sås, paprika, tomater, CF och ost.
Gräda i 10-15 minuter tills pajen fått färg.

Psst idag var jag i tidningen Dagbladet…….

4 Kommentarer

  1. Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken… http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag…

  2. Tobbe det låter spännande!

  3. Marianne "storätarn"

    Grattis! Kan man få en autograf nästa gång vi ses? Eller ännu hellre något smaskigt att äta ;).

  4. Smördegsbotten i paj är ju så gott, tyvärr blir det inte ofta man har det (här hemma hos oss i alla fall)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*