Potatissallad med gremolata

Vilken härlig midsommarhelg det varit! Vi har varit många här och då trivs jag, sonen har varit och friat i Sandviken men annars har alla varit hemma + några pojkvänner. Jag fick flera kokböcker i pris från Taffel och i “Middag hos oss” fanns det här receptet på en fräsch potatissallad som blev god och verkligen passar till grillat. Jag tog inte en hel kruka basilika och rev Grana padanoost över. Snålhet? Ja faktiskt och tar du en lagrad präst så blir det precis lika gott.

POTATISSALLAD MED GREMOLATA
1 kg  små färskpåotatisar
2 citroner
3 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 knippe bladpersilja
1 knippe gräslök
1 dl olivolja
salt och peppar
parmesanost

Koka potatisen, låt den kallna och skär i skivor.
Tvätta citronerna och riv skalet.
Finhacka vitlök och örter och blanda det med citronskal, saft (jag tog inte saft från båda citronerna), olja, salt och peppar.
Slå röran över potatisen och hyvla mycket parmesan över.

Nu har vi kvällsfikat scones här för gänget har varit på bilbingo. Lisa och Adam vann 1000 kronor så dom var glada! Själv är jag klar med bilbingo sedan larmet gick igång flera gånger och jag inte fick av det! Värst var det då alla satt och väntade på 12000 kronors vinsten och en karl blev skogstokig och skrek och svor…….ja nu är det två år sedan men jag är ändå klar med bilbingo.
Vad tyst det blev när alla drog iväg, nu är det bara att gå och lägga sig för det är en veckas jobb kvar till semester!

6 Kommentarer

 1. harligt somrig potatis sallad:))Ser gottigt ut!
  Ha en underbar vecka:)

 2. Friat i Sandviken? 😉

 3. Hej!
  Vill tipsa om en tävling jag har i min blogg där man kan vinna ett namnsmycke 🙂

  http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/28/bloggens-forsta-tavling/

  Ha det gott!

  /Lisa – Sockerrus

 4. Klart vi ska på bingo en gång i sommar. Jag tar hand om tutandet.

 5. Vad gott med grillat. =)

 6. NENA:Ja den blev syrlig och fräsch, ha det fint du också nena!

  ANNA: Ja i min ålder säger man friar när man hälsar på sin tjej, stenåldersuttryck gumman!

  LISA:Ok jag kollar in det!

  KATRI: Ja det är tveksamt men jag funderar på det:)

  TVMINNEN:Undrar just vad du bloggar om?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*