Veggolasagne på mitt sätt

Det har varit ett riktigt race i min knopp idag på middagsideér, ojojoj zucchinin har varit både i soppa, paj och sås. Till slut plockade jag fram det jag hade i grönsaksväg (lekte “Här har du ditt kylskåp”!) och bestämde mig för lasagne. Kanonbeslut ända tills jag upptäckte att av lasagneplattor fanns det 0. Då fick grönsakerna agera plattor istället för köttfärs!

VEGGOLASAGNE
1 liten zucchini
2 morötter
1 liten bit rotselleri

Skala morötter och rotselleri.
Skiva allt tunt i en matberedare.

Tomatsås:
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkade örter
1 gnutta chili
olja
salt, peppar, sockergnutta

Fräs lök och vitlök i en gnutta olja.
Låt tomatpurén fräsa med och tippa sedan i tomater och kryddor.
Låt såsen puttra någon minut och smaka av med mer kryddor.

Ostsås
2,5 dl grädde
150g fetaost/getost/smakrik hårdost

Riv fetaosten och blanda den med grädden.

Varva grönsakerna och såserna i en ugnsform, se till att det är ostsås på toppen.

Gratinera i ugn, 200° i ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Strö något grönt över och låt gratängen “vila” några minuter innan ni äter. Smakerna kommer fram bättre om maten inte är kokhet tycker jag och vätskan stannar till också. Till lasagnen blev det kycklingrester från frysen men jag har kunnat vara vegetarian idag för det var gott utan kyckling också.

2 Kommentarer

  1. Mamma! Du måste kolla på http://www.campadre.se/tipsa/5597

    de har saker från Rosti Mepal, dom bunkarna du gillar till jättebra pris 🙂

  2. Lisa: tack för tipset gumman men jag ska spara pengen nu tills jag ska ut och resa!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*