Kronärtskockor med smör och citronolja

 

Jag köpte färska kronärtskockor för första gången i helgen, konserverade är helt ok också men det här var såklart godare, pillrigt gott. Skockor finns inte så ofta i affärerna här heller och är rätt så dyra. När Anna frågade om jag ätit färskingar förrut blev jag lite tveksam……..njae jag har nog bara sett det så många gånger på mat-tv så jag TROR att jag ätit det. Saknar BBC-food fast det blev många tjatiga repriser där på slutet som jag kunde utantill.

Anna och jag tyckte det här var supergott men mannen tyckte det var mycket jobb för lite mat!

Receptet finns på Tasteline.

Jag gjorde inget citronsmör utan tog smör, citronolja och salt på tallriken och blandade och dippade (inte kameraläge på den geggtallriken!) Citronoljan köpte jag på Julita, deras smaksatta rapsolja var den godaste citronoljan jag smakat, undra om den går att beställa? Vitlöken? Ja den hade jag tänkt ha en klyfta av i smöret men minnet var inte med!

Jag är ute och letar en bra restaurang i Stockholm, har ni några tips? Har kollat på Grill och Jimmys för en av kompisarna tror jag vill ha kött. Själv tyckte jag Bon Bon verkade spännande.

5 Kommentarer

  1. Men hur gott är inte färska kronärtskockor med smör!! Älskar det spec när man har jobbat sig igenom alla blad och har det goda hjärtat i mitten att avnjuta. Köpte billiga skockor på ica för en månad sedan men de var så vackra att de blev liggande på ett fat som prydnad och gissa vad som hände för snart ett par veckor sedan? Jo en slog ut! Trodde inte det kunde hända men nu har jag en skocka med en stor ljuslila tofs i mitten liggande i köket. Haha den kommer aldrig bli mat 🙂

  2. Kan hålla med T om att det är lite mat för mycket jobb. Men visst är det gott. Nu blev jag sugen. Har inte ätit kronärtskockor sen jag var i tonåren. Konstigt egentligen för det är ju nästan 100 år sen och mamma brukade koka det på höstarna ibland.

    Vi har varit på grekiska kolgrillsbaren http://www.grekiskakolgrillsbaren.se/ några gånger när vi varit i Stockholm. Jag gillar grekiskt och tycker att dom har jättegod mat.

    Kul att ni hittade svamp på "vårat" ställe. Tror att jag måste ut och leta en gång till i höst. Det är ju sååååå kul!

  3. Att äta kronärtskocka så där är lite som att äta oskalade räkor. Jag brukar ofta ha kronärtskocka i olika former som förrätt.

  4. Vad vill du äta för slags mat? Det är ju ett par stycken restauranger som folk frågar efter mycket här på jobbet.. Grill är en av dem 😛 kan ju hålla mina öron öppna och se om jag stöter på nån mer spännande 😉

  5. Jag älskar kronärtskockor på det här viset. Så enkelt, så vackert. Otroligt gott.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*