Sallad med halloumiost, tomater och selleri

Alla fyra barnen var hemma på fonduekväll igår, mysigt. Nu ligger det en unken lukt över hela huset för att inte tala om kläderna. Det är fantastiskt gott men det blir en vidrig lukt! Det går ju att undvika om man använder buljong istället men jag vill ha spänningen med oljan, skaaaa det flamma till i taklampan eller servetterna? Jag glömmer aldrig när ungarna var små och det började pyra i servetterna, det glömmer aldrig dom heller. En tjejfest i en fjällstuga med fondue (när bara jag var nykter) kommer jag också ihåg men det tar vi en annan gång……………….

Den här salladen passade fint till kött och såser och jag köpte stjälkselleri bara för att jag gillar det men använder det så sällan. Kombinationen av salta osten, sellerin och citronoljan blev jättegod men jag tänkte ju rosta nötter och strö över men det glömde jag visst.

♥ Blandade små salladsblad, köpte en god färdigblandad påse.

♥ Röda och gula småtomater.

♥ 1fp halloumiost, tunna skivor stekt i smör.

♥ 1 stjälk selleri i bitar.

♥ Rostade nötter av något slag.

♥  Ringla över citronolja.

♥ Pyttelite salt och nymalen svartpeppar.

Nu ska jag iväg och sjunga med kören. En sångpedagog, Astrid kommer och ska lära oss en massa bra saker men jag är mest sugen att krypa ner under en filt och bara slöa. Men det finns ju inget man blir piggare av än att sjunga så jag kommer att komma hem pigg som en mört det vet jag!

En kommentar

  1. Karin, man riktigt hör dig tala när man läser dina recept. Okej då ja man dreglar nästan oxå. Å det bästa man blir såå GLAD. Stora kramen från grannbyn. Ingrid

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*