Påfyllning i müsliburken

 

Vem är det som äter upp müslin hela tiden? Ja det måste kanske vara jag själv då eftersom det oftast bara är två hemma och av dom två är det bara jag som äter müsli …….
Det är ju mumsigt att blanda med torkad frukt när blandningen kallnat men jag hade keine frutas hemma!

MÜSLI
3 dl rågflingor
3 dl fiberhavregryn
2 dl solroskärnor
2 dl pumpafrön
2 dl krossat linfrö
100 g grovt hackade hasselnötter
1,5 dl vatten
1 dl honung eller sirap

1. Blanda ihop allt torrt och lägg i en stor teflonpanna eller långpanna med plåtpapper.

2. Koka upp vattnet och rör ut det söta i det.

3. Tippa “sötvattnet” över grynen och krama runt.

4. Rosta i ugnen på 175° tills müslin trokat och fått lite färg ca 20-30 min.

5. Låt allt kallna innan du lägger den på burk.

Kom ihåg att om du är godissugen så blir det tokgott att smälta en mörk god choklad och röra ned müsli i den och klicka ut på plåt……..yummie!

4 Kommentarer

  1. Egen musli-det är gott det. Det här måste jag prova nån gång. Ser verkligen gott ut. Hoppas att helgen varit skön!

  2. Det är jättegott med kanel, eller pepparkakskryddor i det "blöta". En msk brukar bli bra.:)

  3. Det är så gott med hemmagjord musli.

    Jag brukar ha valnötter i också, jäätegott.

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    Trevlig vecka.

    / Jenny

  4. KERSTIN:Här är allt på topp min vän!

    CHRISTINA:Jaaa det brukar min dotter ha i sin musli, det ska testas nästa gång!

    MATBLOGGEN:Valnötter hade jag sist men dom var lite smaklösa tyckte jag, borde kanske sockerrostat dom?

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*