Pasta med salami

Vad har jag gjort för ont då? När jag klev upp ur sängen i morse så sa det knak i nacken och aj…… jag är stel som en robot. Har sett ut som Becks granne ( fast med vetekudde runt nacken) på jobbet idag och blir det inte bättre så blir det ingen Ljungarock för mig på lördag.

Tur att det här receptet från igår bara låg och väntade för idag blir det ingen matlagning!
Det är som vanligt ett “ungefär” recept, lägg till och dra ifrån som det passar din smak.

PASTA MED SALAMI till många, 9-11 port

800g okokt pasta
300g salami (chorizo funkar lika bra)
1 liten zucchini 
10-12 färska champinjoner
1 paprika
10-12 soltorkade tomater
3-4 klyftor vitlök
8 dl grädde
1 burk pesto rosso eller grön pesto
3-4 dl riven ost
1 stor näve basilikablad
olja till stekning
salt och svartpeppar

1. Koka pastan i mycket vatten och med mycket salt.

2. Fräs under tiden alla grönsaker i omgångar och krydda.

3. När pastan är kokt slår du bort allt vatten utom ca 1-2 dl.

4 Blanda sedan ner grädde och pesto och låt det koka upp.

5. Rör sedan ner alla grönsakerna, ost och hackad basilika.

6. Smaka av med kryddor och servera sedan.

4 Kommentarer

  1. Det lät inte så bra det där med nacken. Hoppas att det går över så du kan ut och roa dej! Ja nu har jag nedräkning och det känns faktiskt kul att börja igen på måndag. Känns ju som om hösten är här redan.
    Vi hörs nåt. Kram och trevlig helg!

  2. Ajdå, inte det bästa sättet att starta dagen på.. Hoppas du snart blir bättre!
    Vilka underbara ingredienser i pastarätten! Låter väldigt smarrigt!

  3. Marianne "storätarn"

    Det var som alltid supersmarrigt. Karin sa att det bara skulle bli något enkelt. Astrid skrattade gott och sa att det är aldrig "bara något enkelt" hos Karin. Och hon hade rätt förstås. Magen stod i fyra hörn när vi åkte hem. Förutom god mat så var det ju trevligt sällskap, inte att förringa!

  4. KERSTIN:Jag är på uppgång! Ja visst är det höstigt nu men du…. då blir det snart svampar!

    DELIKATA RECEPT:Tack, kurerar mig för fullt! Det blev inte tokig pasta alls.

    MARIANNE "STORÄTARN": Vad glad jag blir Marianne men det var enkelt, kolla receptet så får du se!

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*