Helg igen, helt otroligt vad veckorna går! Det bästa med mörka vinterkvällar är att det ser rätt så städat ut om man tänder ljus och hoppar över taklamporna, ja ni fattar att det blev en racerrunda med dammsugaren va?
Jag stekte kycklingfilé till middag som legat i citron, vitlök och örtkryddor och till dom blev det rödbetor med chevréost, yummie yummie tycker jag då.
Tidig kväll ikväll för det blir en tidig morgon i morgon, fjällen och backarna väntar!
RÖDBETOR I UGN
700g färska rödbetor
100-150 g ost helst chevrè tycker jag
3 msk olivolja gärna den med citron
1-2 tsk torkade örtkryddor
2 msk rostade nötter, pinje / hassel / valnöt
salt, honung
Yoghurt med vitlök är gott till!
1. Skala och klyfta betorna och lägg dom med olja och kryddor i en ugnsform, 200° tills de är knappt mjuka.
2. Smula över osten och låt den smälta lätt, grillen funkar bra.
3. Ta ut formen och ringla över honung och strö över nötterna.
Det har poppat upp en ny spännande matsajt som heter MÄSTERKOCKEN som kommer att innehålla både recept, en köksbutik och annat matnyttigt. Såklart hamnade jag på en riktigt smarrig chokladsida, blir ni förvånade? Jag ska testa så fort jag kan.
Rödbeta och chevre är gott ihop! Ha en fin dag!
Rodbetor var ju flera ar sedan jag at, ska se om jag kan hitta det har i Italien sa ska jag se till att prova ditt recept for nu gjorde du mig riktigt sugen:))
Det är nästan magiskt hur bra de passar ihop, rödbetan och chèvren!
Oh rödbetor i ugn kan vara en favorit faktiskt:) jag har också nyss upptäckt mästerkocken, verkar vara en trevlig och inspirerande sida!