Gubbröra……

…….till mig och gubben. Jag minns att mamma gjorde gubbröra ibland till pappa och hans vänner när de spelade kort och tänk att jag kom ihåg det precis nu när jag är inne i ett ansjovisstim!

GUBBRÖRA till en gumma och en gubbe
3-4 ägg
150-200 g ansjovis
1 gul lök
1 dm purjolök
1/2 dl grädde, skvimpa i lite mera om du fräser med potatis
1/2 dl dill
2 msk gräslök
vitpeppar
smörklick
(2 kokta potatisar i bitar om du är potatissugen)

1.Hacka lök och purjo och fräs den mjuk i smöret.

2. Rör ned hackat ägg, ansjovis, dill, gräslök och sist grädden.

3. Låt det puttra ihop, krydda med peppar och servera med hårdbröd och lagrad ost.

3 Kommentarer

  1. Jag älskar gubbröra, men tyvärr inte karln min. Får nöja mig med att äta det på påsk och midsommar 🙂

  2. Hej! Jag har precis bytt design på min blogg, skulle vara kul om du kunde lägga en åsikt om det ser bra ut! Kram

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*