Kokoskakor med choklad

Ett skepp kommer lastat med lättbakade kakor med choklad och kokos,  en kanonkombo tycker jag.  Jag gjorde inte så stora kakor men det går ju att göra “kokosberg” också utan att någon blir ledsen!

KOKOSKAKOR 14-16 st

5,5 dl kokosflingor
1 dl strösocker
2 ägg
50g smält smör
50g hackad mörk choklad

Topping eller dopping om du vill ha mera choklad: 50 g mörk smält choklad+1 tsk olja

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda ihop allt och låt smeten svälla ca 10 minuter.

3. Klicka / kläm ihop kakor eller toppar av smeten( lite kletigt är det) och grädda i ca 12 minuter.

4. Låt kakorna kallna och doppa ( eller ringla) dom sedan i smält choklad.

2 Kommentarer

  1. Vilket härligt bloggnamn du har 😀

  2. Nybakade kokoskakor det är gott det. Du får titta in nån eftermiddag. Jag har fått ett buzzadorpaket med olika tesorter. Kom förbi och provsmaka.

    Hoppas att du får en skön helg!

    Kram Kerstin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*