Chilikyckling med rödbetor, spenat och chevré

 
Nu är tomtar och julgran bortplockade och utslängda nej inte tomtarna då de vilar i bananlådan och det knäpper väl bara till så är det jul igen. Granen skulle ni sett, inte ett barr satt kvar (inte ens på de grenarna som “Gubben Pettson” borrat fast, kneeepigt) och precis just då vill jag också ha en plastgran men eftersom jag är en yrkeps så är det glömt till nästa år. De finaste nyinköpta kulorna hittade jag också när jag la undan julsakerna…..
Idag har jag gjort allt för att dra på promenaden och nu är det mörkt, minus 22, tända ljus i huset och kompis på väg hit…det verkar himla dumt att gå ut då, eller hur?
 
Vi åt en god middag igår, jag hade köpt en färsk kyckling, rödbetor och spenat och googlade på det och fastanade för:
 
 
Jag hade en hel kyckling men la den i samma marinad+saften av en citron och körde den i ugnen till 68 grader.
Sedan skar jag ut fileérna, kryddade och stekte de runtom snabbt och hett och skivade de när de svalnat.
Jag hade lite cremefraiche med senap och vitlök kvar som blev dressing annars räcker det med en god olja.
En god krispig baguett passar fint till, det blev alltså en ljummen sallad i vinterkylan.
 
 
Psst…. ser ni fina fatet som jag fick av världens bästa barn i julklapp!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*