Tortillamackor med mangosalsa

 
Ja kalla dem vad ni vill men snabbt och gott är det och är ett bra sätt att bli av med överblivna tortillabröd. Extra gott är det till soppa (tacosoppa om du har rester) och då räcker det gott att bara lägga ost emellan. Den här gången la jag ett väldigt tunt lager av tomatsås, salami och ost, kläm ihop och grädda i medelvarm torr panna tills bröden fått färg på båda sidor och osten smält, det går fort det.
Mangosalsa eller sallad är gott till och en klick cremefraiche med vitlök!
 
 
 
 
MANGOSALSA min absoluta favorit!
1 mogen mango eller en påse fryst
3 tomater eller 1 ask småtomater
1 liiiten rödlök
1/2 kruka koriander
2 msk citronolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
(1 nypa chili)
salt och nymalen svartpeppar
 
Dela mango och tomater i småbitar, kärna ur tomaterna eller låt de rinna av i ett durkslag.
Finhacka lök och blanda ihop allt, rör sist ner hackad koriander.
Smaka av med kryddor så du känner både syra, sötma, sälta och lite pepprighet.

En kommentar

  1. Quesadillas är en favorit här hemma! Möjligheten att variera innehållet och tillbehören gör den himla smidig 🙂

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*