Västerbottencheesecake med lax och äppelsalsa

 
 
Helgen har varit så himla bra, vinlotteri med surströmming på fredagkväll, tyvärr ingen vinst men det var så fruktansvärt gott med strömming och roliga tjejer så det var vinst nog. Härhemma är alla golv är igenlagda och tapeterna bortdragna så nu känns det som att renoveringen snart har ett slut. På lördagkväll var vi på partaj med några kompisar och fick en massa god mat och idag blev det en skogspromenad till Tjärnmyråsstugan med några av dem. Jag har lärt mig en sak idag att hittar man kantareller så plocka de direkt, vänta till hemvägen var ytterst dumt för då hade ju någon annan tagit dem (Grrrr) men det blev ett gäng “blandsvampar” istället,  inte heller fel.
 
Den här pajen gjorde jag som förrätt till ett bröllop i sommar. Den ska vara kall och går att fixa i förväg och till den blev det kallrökt lax och en salsa med äpple, gurka och fänkål.
 
 
Receptet tog jag på MIN GODA SIDA men jag dubblerade botten för den gillar jag.
 
 
ÄPPELSALSA
Här har jag inget direkt recept men hacka lika delar av ÄPPLE och GURKA och lite mindre av FÄNKÅL. Hacka lite RÖDLÖK, rejält med DILL och smaka av med pressad CITRON, SALT, PEPPAR och ringla över OLIVOLJA.
Det ska vara en syrlig salsa med smak av lakrits och dill och den här passar till alla typer av fisk tycker jag.
Har du tålamod så hacka riktigt små och fina kuber!
 

3 Kommentarer

  1. Den ser ju verkligen jättegod ut! Måste ha passat perfekt på ett bröllop! Låter som en härlig helg, hösten har ju sina fördelar. Ha det fint! / Lotta

  2. Marie Strömberg

    Jag bjöd på detta i helgen som förrätt, blev jättegott. Härlig kombination av smaker. Tack Karin för bra recept på din blogg. /Marie

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*