Fiskgratäng med fänkål och morot

fisk med fänkål

Fisk var det alldeles för längesen jag lagade nu, får bli skärpning! Här får ni en fiskfavorit som går fort och lätt att göra och kombon fänkål, fisk och citron är så perfekt. Nu är väskan packad här och jag ska åka till Stockholm med yngsta dottern och vi ska visst springa Midnattsloppet imorgon med ett helt gäng, ojojoj hur ska det gå för mig? Sist jag sprang en mil var-92 🙂 och träningen har väl gått sådär och hela grejen var en present när jag fyllde 50. Överlever jag så hörs vi till veckan!

 

INGREDIENSER

  • 400g halvtinad torsk eller annan vit fisk
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 dm purjolök
  • 1 citron, saften av den
  • 3 dl grädde
  • 100g ost som du gillar, castello blå hade jag
  • Italiensk salladskrydda, salt och nymalen vitpeppar

Sätt ugnen på 175 grader!

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala morötterna och skiva dem fint på mandolin eller med potatisskalare, strimla purjon.
  2. Dela fänkålen, ta bort toppstjälkarna (spara dillen till garnering och stjälkarna är fina till buljongkok, kasta in dem i frysen bara)
  3. Lägg grönsakerna i en liten ugnsform, skär den halvfrusna fisken i bitar och lägg på grönsakerna.
  4. Pressa citronen över fisken, krydda rejält och snåla inte med salladskryddan!
  5. Tippa över grädden, smula/strö över osten och gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*