Alltså pasta är ju perfekt mat på en fredag för inget går ju fortare och det blir gott med få billiga ingredienser! Ja och det passar också fast själva kocken är sur och grinig, hoppar och haltar runt på ett ben med ett skadat knä efter en ytterst klantig historia i en barnlift, ja ni läste rätt!!!! Barnlift?? Grrrr….. brukar skryta med att jag aldrig gjort illa mig i slalombacken men nu fick tanten för det! Det blir väl inget gym och löpband till veckan och det känns surt nu när det går så bra, bara att knyta näven i fickan …….det finns värre saker.
Trevlig Helg påèr mina vänner!
INGREDIENSER
- 400g tagliatelle
- 250 g zucchini
- 1 snackpaprika
- 1 liten rödlök
- 7-8 soltorkade tomater i olja
- 2 klyftor finhackad vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 1,5 dl grädde+1,5 dl kokspad från pastan
- 1 näve basilika
- salt och nymalen svartpeppar
- riven ost med smak, gärna parmesan
Topping till köttätare:
- Skinka eller salami av något slag, gärna parma, proscuotto eller kallrökt skinka!
GÖR SÅ HÄR:
- Skär zucchini och paprika i bitar, hacka vitlök, dela tomaterna i bitar och skiva löken.
- Koka pastan.
- Fräs först zucchinin tills den fått färg och låt sedan paprikan gå med ngn minut, krydda.
- Sväng sedan runt lök, soltorkade tomater, vitlök och tomatpuré i pannan.
- Tippa i grädde+kokvatten och låt allt koka ihop, rör sist ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar
- Slå av vattnet när pastan är klar och lägg den på ett serveringsfat, toppa med grönsaksfräset, färsk basilika och riven parmesan.
- Servera direkt med en fräsch grönsallad, skinka/salami till den som vill och mera riven ost!