Midsommarmat i repris!

Min tanke var såklart att bomba er med en massa smarriga och nya recept inför midsommar men det blir inte alltid som man tänkt….här får ni en repris på en enkel och jättegod favorit.
Det är inget mickel med gelatin i receptet utan här vispas fet cremefraiche som sedan blandas med Philadelphiaost, plättlätt hörrni och man dekorerar med det man gillar. Vill man ha en skink/salamitopping istället så hoppa pepparroten och dillen och kör på vitlök i brödet och basilika i ostkrämen, oj det där sista lät ju så gott så det måste jag testa själv också!
I år blir det köpesill här i huset till midsommar men har du tid och lust så är några av mina favoritsillar här.
Janssons frestelse på Mårtenssons vis kanske?

RÄKTÅRTA


Pajbotten
7 skivor kavring
50 g smält smör
riven pepparrot
Fyllning
200g Philadelphiaost
200g creme fraiche 34%
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
salt och peppar
Garnering
400g skalade räkor
200g rökt lax i skivor
100g stenbitsrom
3 kokta ägg
dill och citron

1. Kör kavringen i matberedaren så det blir smuligt och blanda i det smälta smöret och riven pepparrot efter smak..

2. Tryck ut brödjoxet i en pajform.
3. Vispa cremefraichen hårt och blanda i osten.
4. Rör i lök, dill, salt och peppar och lägg röran i pajformen (ibland har jag riven pepparrot i röran istället för i pajskalet, det är en smaksak)

5. Garnera med räkor, lax, ägg, rom, dillvippor och citronskivor.

Västerbottencheesecake med kallrökt lax och äppelsalsa.

vårgårdatårta

Jordgubbar ska det vara såklart till midsommar eller lägg dem på en god tårta!

Här är mina tårtrecept

Ha nu en riktigt trevlig midsommar mina vänner!

2 Kommentarer

  1. Hänger inte med. I receptet står det att pepparroten ska vara i pajskalet men när man läser instruktionerna så står det att man ska ha i pepparroten i smeten. Vad stämmer?

    • Karin Walker

      Hej Betty! Ursäkta att du fått vänta på svar, jag har gjort på båda sätten så det är en smaksak men sist hade jag i pajskalet/ Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*