Två små tapas och lite pesto!

torkade tomater2 vitlökschampinjoner

Gott litet plock som tillsammans med en god skinka eller salami, baguettbit eller crostini blir väldigt mumsigt!

Semitorkade körsbärstomater

  • 500 g körsbärstomater
  • 2 msk raps eller olivolja
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pressad citron
  • timjan torkad eller färsk
  • salt

 

Gör så här:

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på en plåt med plåtpapper.
  2. Droppa över olja, honung och citron, strö över vitlök och salt.
  3. Kör i ugnen på 150 grader i ca 1,5 timme.
  4. Strö över timjan och låt tomaterna svalna.

 

Vitlöksfrästa champinjoner

  • 500g färska champinjoner
  • smör och rapsolja
  • 1/2-1 dl hackad persilja
  • 2-3 klyftor hackad vitlök
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Dela svampen på mitten eller i kvartar om de är stora.
  2. Stek dom i en panna rejält med olja och smör tills de fått färg.
  3. Låt vitlöken fräsa med på slutet, salta, peppra och strö över persilja.

 

 

Pesto

  • 5 dl basilikablad
  • 1-2 klyftor riven vitlök
  • 2 msk rostade pinjenötter/pumpakärnor, tog lite av varje
  • 1 dl kallpressad rapsolja eller en mild olivolja
  • 1 dl riven parmesan eller någon annan stark ost
  • en gnutta citron eller några droppar vinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

 

 Gör så här:

  1. Mixa ihop allt utom osten, rör ned osten och smaka av med citron och kryddor.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*