Kom ihåg att det aldrig kan bli för mycket sås i en lasagne och i den här var det mycket tomatsås! Anna bjöd på en supergod lasagne när vi kom hem från Stockholm i helgen( jo vi var ju där och sprang runt i mörkret på Midnattsloppet och det var såå himla kul) man har ju blivit bortskämd i nästan ett år när hon bott hemma och fixat och donat men nu drar hon med kärleken till Tyskland och jag hoppas verkligen att hon får det bra!
Ingredienser 10-12 portioner (liten långpanna)
- 500g lasagneplattor, torkade
- 500g köttfärs
- 1 hackad gul lök
- 2 klyftor hackad vitlök
- 9-10 dl tomatsås, köpt eller hemkokt
- 3 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 1 msk vetemjöl+lite vatten
- salt och nymalen svartpeppar
- 200g fryst, tinad urkramad spenat
- 150g grovt riven fetaost
- 2+2 dl riven ost
- salt och nymalen svartpeppar
- olja till stekning
- 3 msk smör
- timjan eller basilika till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn färsen och låt lök och vitlök fräsa med på slutet.
- Koka tomatsåsen om du inte köpt färdig.
- Koka ihop mjölk och grädde till bechamelsåsen och red av med mjöl utrört i lite vatten, krydda och koka ihop under omrörning.
- Lägg nu lasagnen, börja med tomatsås i botten och varva sedan pastaplattorna med köttfärs+tomatsås+bechamelsås och lager med spenat+fetaost+tomatsås och ett lager med bechamelsås+riven ost. Avsluta med tomatsås och 2 dl riven ost. Det kan bli flera lager av köttfärsen beroende på storlek på formen.
- Gratinera i ugnen tills plattorna är mjuka och lasagnen fått färg.
Ser helt underbar ut. Den måste absolut testas. Tack för receptet:)
Ha en fin kväll.
Malin
Mums. Den ska vi testa. Länge sen jag kikade in här. Ska titta runt lite och hämta inspiration. Kram på dig:=)