Annas lasagne till många!

Annas lasagne

Kom ihåg att det aldrig kan bli för mycket sås i en lasagne och i den här var det mycket tomatsås! Anna bjöd på en supergod lasagne när vi kom hem från Stockholm i helgen( jo vi var ju där och sprang runt i mörkret på Midnattsloppet och det var såå himla kul)  man har ju blivit bortskämd i nästan ett år när hon bott hemma och fixat och donat men nu drar hon med kärleken till Tyskland och jag hoppas verkligen att hon får det bra!

 

Ingredienser 10-12 portioner (liten långpanna)

  • 500g lasagneplattor, torkade
  • 500g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 9-10 dl tomatsås, köpt eller hemkokt
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl+lite vatten
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200g fryst, tinad urkramad spenat
  • 150g grovt riven fetaost
  • 2+2 dl riven ost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja till stekning
  • 3 msk smör
  • timjan eller basilika till garnering

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn färsen och låt lök och vitlök fräsa med på slutet.
  3. Koka tomatsåsen om du inte köpt färdig.
  4. Koka ihop mjölk och grädde till bechamelsåsen och red av med mjöl utrört i lite vatten, krydda och koka ihop under omrörning.
  5. Lägg nu lasagnen, börja med tomatsås i botten och varva sedan pastaplattorna med köttfärs+tomatsås+bechamelsås och lager med spenat+fetaost+tomatsås och ett lager med bechamelsås+riven ost. Avsluta med tomatsås och 2 dl riven ost. Det kan bli flera lager av köttfärsen beroende på storlek på formen.
  6. Gratinera i ugnen tills plattorna är mjuka och lasagnen fått färg.

2 Kommentarer

  1. Ser helt underbar ut. Den måste absolut testas. Tack för receptet:)
    Ha en fin kväll.
    Malin

  2. Mums. Den ska vi testa. Länge sen jag kikade in här. Ska titta runt lite och hämta inspiration. Kram på dig:=)

Lämna ett svar till Malin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*