Fisk är ju snabbmat och det borde lagas mycket oftare i mitt kök! Torskrygg tinade jag i kylen över natten och jag hade en burk med jordärtskockspuré i frysen som funkade fint att bara värma så det var bara att sjuda fisken några minuter, fräsa bönorna och bryna smöret. Det blev nästan fredagsfeeling när vi åt 😉
De senaste gångerna har jag gjort fisken i micron och det har blivit jättebra. Först kokar jag upp vatten, citron och fiskbuljong (purjo, fänkålstoppar eller dillkvistar och en smörklick kan åka med också) i en glasform med lock sedan lägger jag i fisken och kör på full effekt i 3 minuter och låter den sedan vila under lock ngn minut till.
INGREDIENSER
- 4 portionsbitar torsk eller torskrygg
- vatten+fiskbuljongtärning+ saften från 1/2 citron+lök eller purjobit
- 150g smör som ska brynas
- 400 g vaxbönor
- 125 g soyabönor
- 1-2 klyftor vitlök
- smörklick
- citronolja eller olivolja+pressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
- Kokt potatis, potatismos eller jordärtskockspuré och brynt smör