Det blir väldigt gott när det är smått tycker jag, det här är pasta som man brukar ha i soppa. Vi åt salladen till grillad kycklinglårfilé, panzanellasallad och en kall vitlökssås i solen på vår brygga. Behöver jag säga att det var mysigt?
Åhhhh precis nu när jag skrivit klart receptet så ser jag att jag la ut samma grej i våras, sorry men jag skyller på semesterförvirring ;-)!
“PYTTEPASTASALLAD”
- 250 g minipasta
- 1 liten zucchini
- sockerärtor, typ en stor näve
- 1 knippe salladslök
- 1/2 citron, saften av den
- 3 msk rapsolja
- 1 dl hackad ruccola eller basilika (inte med på bilden 😉
- salt, nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka pastan i rejält med salt.
- Dela zucchini, sockerärtor i små bitar, strimla salladslök och hacka ruccola eller basilika.
- Spola pastan kall när den är kokt och vänd ner det gröna.
- Pressa över citron, ringla över olja och krydda!