Gula ärtbiffar

ärtbiffar

 

ärtbiff2

Minstingen Frida kom hem i helgen, lycka liksom! Vi testade att göra ärtbiffar på okokta gula ärtor, blev bjuden på dessa hos min kompis Ulla för några helger sen och de var jättegoda. Enkelt och med få ingredienser men det gäller ju att planera i god tid för ärtorna ska ligga i blöt i minst 12 timmar så det räknas ju inte som snabbmat direkt 😉 Krydda med dina favoritkryddor, här är det bara att ösa på med kryddor och “freestyla” allt vad du kan!

Pssst….de är veganska!

Serveringsförslag:

  1. Pitabröd, sallad, tomat, lök, tacosås och vitlökssås.
  2. Klyftpotatis, sallad och tzatziki.
  3. Ris, wokgrönsaker, sweetchilisås/sriracha eller någon dippsås.

 

INGREDIENSER

  • 5 dl okokta gula ärtor
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk bakpulver
  • 1-2 tsk salt, smaka dig fram
  • 1/2-1 tsk sambal
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja eller basilika

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blötlägg ärtorna i vatten i minst 12 timmar.
  2. Slå av vattnet och lägg ärtorna i en matberedare tillsammans med alla de andra ingredienserna och mixa.
  3. Smaka av smeten om det behövs mera kryddor.
  4. Forma smeten till biffar och stek de i en stekpanna tills de blir gyllenbruna i rejält med olja några minuter på varje sida.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*