Tjälknöl, rotsaker med chevrecreme och svampsås

tjälknöl

Rotsaker i ugn är något jag aldrig ledsnar på och när det är egna grönsaker känns det lite extra gott. Mycket olja, hög temperatur, salt, örtkryddor och teflonform är mitt bästa tips för krispiga rotsaker. I fredags kom Frida, Petter, mamma och svärmor till oss på middag och då är det ju perfekt med en tjälknöl som är färdig. Lördag blev det manifestation i Ånge mot nedläggning av sågen i grannbyn Östavall, så ledsamt att den ska läggas ned…. nästan 100 anställda berörs och det är mycket i vår lilla kommun…ja alla berörs ju på ett eller annat sätt.

Kräftfest hos kompisar på kvällen och det är ju lyxigt att bli bjuden på flodkräftor, gissa vem som åt mest? Idag blev det fix ute med blommor som ska vinterförvaras på Näset, helt ok med höst ändå tycker jag. Vinlotteri med ett härligt gäng mitt på dan, mysigt med räkmacka och goda kakor, dock ingen vinst men vad är väl en vinst när man får skratta och ha lite kul 😉

Hoppas att ni får en fin vecka mina vänner, kram på er´!

 

Recept på Tjälknöl

Recept på Rotsaker

Recept på Svampsås

Recept på Chevrécreme

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*