Krispiga jordnötskakor, veganska om du vill!

jordnötsflarn

Det blev en sväng till Ånge idag och vi köpte julklappar, skönt att kunna handla på hemmaplan. Jag försöker tänka så nu att först kolla i butikerna här hemma innan man drar till Sundsvall, det vore ju tråkigt om de få butiker vi har försvinner. Sen finns det ju saker som inte finns på en liten ort men det är ju en annan sak 😉 Tog med oss fika och åkte till sonen som bor i Ånge och sen har vi stökat på här hemma. Nu är det extra sovrummet (läs : stökrummet) snart klart för övernattning, alla ungar kommer hem i jul så det behövs ett till sovrum, jag längtar såååå !

Frida som är vegan måste väl också få en gokaka, dom blev krispiga och goda men frågar ni mig så ska det vara extrasaltat riktigt smör i kakor om de ska vara riktigt goda!

Jag tog bort lite av mjölet och då flöt kakorna såklart ut men kör du på mängden som står i receptet så flyter dom inte ut 😉

Receptet hittade jag hos Allas

JORDNÖTSFLARN/KAKOR ca 20 st

  • 100 g smör, jag tog veganskt smör
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl (tar du 1 dl vete så blir det flarn och de flyter ut)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1/2 tsk bakpulver
  • jordnötter till topping
  • (kanel och socker stod det i receptet att man strör på före gräddning)
  • 50 g smält choklad att ringla över när kakorna svalnat (vegansk choklad tog jag)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker fluffigt.
  3. Hacka jordnötterna grovt och blanda med de övriga ingredienserna.
  4. Rör ned allt i smörblandningen och rör ihop till en deg.
  5. Forma till runda bolla, platta till dom lätt och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Tryck fast några jordnötter i varje kaka.
  7. Grädda mitt i ugnen tills kakorna är fått färg, ca 20 minuter.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*